BY COOKIE 2009 Pastrmke sa prelivom   Potrebno je : 4 pastrmke od po 250 g, sok od 1/2 limuna, malo soli i mlevenog belog bibera, malo brašna, 1 jaje, malo mrvica od zemički, mast ili ulje za pečenje, 1 veza peršuna, 1 veza raznog zeleniša, 1/2 šolje majoneza, 1 kašika kisele pavlake, 1-2 kašike vinjaka, 1 kašikica vorčester sosa. Priprema: Pod mlazom vode oprati pastrmke, preliti ih limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i ostaviti 10 minuta. Zatim uvaljati u brašno, u umućeno jaje i mrvice. Na zagrejanoj masnoći pržiti na 180 stepeni oko 8 minuta. Ocediti na kuhinjskom krep papiru. Ribe ređati na papirne podmetače. Po želji peršun malo propržiti na preostaloj masti i servirati uz pastrmke. Za preliv izmešati seckani zeleniš sa majonezom, pavlakom, vinjakom, vorčester sosom, solju i biberom. Mešajući dodati limunov sok. Servirati uz pastrmku. Za 4 porcije. Pripremili smo za Vas nekoliko recepata za pripremanje pastrmke. Uživajte - PRIJATNO.