BY COOKIE 2009 Pastrmka na ohridski način   Potrebno je : 1-2 pastrmke 1/2 litra vina 1/4 litra vode 1-2 šargarepe 2-3 glavice crnog luka peršunov list celer   Priprema: U posebnom sudu sa 1/2 litra vina i 1/4 litra vode skuvati jednu do dve šargarepe, 2-3 glavice na kolutove isečenog crnog luka, nekoliko strukova peršunovog lista i celera, so i nekoliko zrna bibera i na kraju dodati limun isečen na kolutove. Komad ili dva očišćene pastrmke staviti uvezane koncem u posudu, pa ih preliti ohlađenom skuvanom čorbom i staviti da se kuva. Čim proključa, skloniti sud sa jake vatre i kuvati ribu oko 25-30 minuta na tihoj vatri. Kada se riba skuva, osloboditi je konca i staviti u sud u kom će se služiti, a oko nje poslagati obaren krompir i poslužiti je sa sosom koji se pravi od senfa, malo nastruganog crnog luka, iseckanog peršuna i sitno iseckanih kiselih krastavaca. Svemu tome dodati limun i 1 dl belog vina, maslinovo ulje, biber, kapar i so. Pripremili smo za Vas nekoliko recepata za pripremanje pastrmke. Uživajte - PRIJATNO. so, biber 1 limun krompir senf kiseli krastavčići 1 dl belog vina maslinovo ulje