BY COOKIE 2009 Kuvana pastrmka Potrebno je : 4 pastrmke od po 250 g, 1 veza zeleni za supu, 1 dl suvog belog vina, 100 g butera, lovorov list, biber u zrnu, 1 češanj belog luka, so. Priprema: Očistite pastrmke i isperite ih pod mlazom vode. U veliku posudu uspite vino i 3 litre vode. Očistite zelen i spustite u sud zajedno sa začinima. Kad se zelen skuva, procedite supu i uspite u duguljast tiganj. Kad supa zavri, složite u nju pastrmke. Kuvajte ih 5 minuta. Potom ih pažljivo izvadite, posolite, stavite na tanjir i prelijte istopljenim buterom. Uz ovako pripremljene pastrmke poslužite bareni krompir posut peršunovim lišćem i zelenu salatu Pripremili smo za Vas nekoliko recepata za pripremanje pastrmke. Uživajte - PRIJATNO.