Loading...

PUNJENA PASTRMKA

SASTOJCI

  • 4 pastrmke

  • 250 g svežih šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika maslaca ili margarina
  • sok od 1 limuna
  • 1/4 L belog vina
  • 1/8 L sveže pavlake
  • 1 kašikica gustina
  • 1 žumance
  • 1 kašika sušene mirođije, so, biber

PRIPREMA JELA

Odmrznuti pastrmke, posoliti ih sa spoljne i unutrašnje strane i istrljati biberom. Očistiti šampinjone i iseći ih na kolutove. Oljuštiti crni luk i sitno ga iseckati.

Sud premazati maslacem ili margarinom i dodati kockice luka. Pastrmke puniti šampinjonima. Dodati preostale šampinjone. Preliti limunovim sokom i belim vinom, poklopiti i ostaviti da se pirjane oko 12 minuta. Ribe prebaciti u činiju za serviranje.

Umutiti pavlaku sa malo gustina i žumancetom. Dodati ostatku tečnosti u kojoj su se ribe pirjanile. Prokuvati. Dodati mirođiju i začiniti. Služiti kao preliv. Za 4 porcije.

punjena pastrmka

VAŠE IME

EMAIL

NASLOV

TEKST PORUKE

2017-07-05T15:01:35+00:00