Toplo dimljeni šaran (sušeni) 2017-07-05T14:35:12+00:00

Project Description

TOPLO DIMLJENI ŠARAN

Dimljeni šaran – POSTUPAK PROIZVODNJE

Za proizvodnju toplo dimljeni šaran koristi se uglavnom riba proseče mase 300 – 350 g koje se stavljaju van matičnog jata. Vrhunski ukus postignut je metodom toplog dimljenja, čime su zadržani svi hranljivi sastojci. Pre dimljenja riba se drži u pajcu sa solju. Ne sadrži konzervans. Bogatog je ukusa i mirisa, te odmah spremna za konzumaciju. Pakovana je u vakum kese od 300g i 600g. Može se držati na +4 do +8 C pri čemu joj je rok trajanja 7 dana iii na -18 C sa rokom trajanja od 180 dana.

  1. Riba se čisti ručno, noževima i na posebnim radnim stolovima od rostfraja koji na sebi imaju urađene dovode čiste tekuće vode i odvode za otpadne vode. U toku čišćenja se vrši rasecanje ribe od analnog otvora do skržnih lukova, egzenteracija organ trbušne duplje, škrga i pranje očišćene ribe.
  2. Velike skuše se zatime izdele u filete. Fileti se suvo usole (postupak se vrši ručno sa morskom solju u odnosu 1,5 kg soli na 100 kg sveže ribe), a zatim postave u rashladnu vitrinu 24h sa kontrolisanom temperaturom.
  3. Toplo dimljeni šaran ima delikatnu strukturu, ukus i miris veoma cenjenu kod ljubitelja hrane.
  4. Proces konzerviranja se radi toplim dimom dobijenim isključivo od bukove piljevine u trajanju ne dužem od 4 sata, da se ne bi pokvarile organoleptičke osobine (ukus, miris, boja) ribe.
dimljeni šaran

Rok trajanja

180 dana na -18

Min količina narudžbine

8 kg

Isporuka na Vašu adresu

na teritoriji Beograda

Na velike količine

dajemo popust

HACCP sertifikat je dokaz da su proizvodi naše firme uvek istog kvaliteta i potpuno bezbedni. Naša firma uspešno implemetirala, primenjuje i održava sistem upravljanja bezbednošću hrane, usaglašen sa zahtevima HACCP.

KONTAKTIRAJTE NAS U SVAKO DOBA

+381 065 8181 423

VAŠE IME

EMAIL

NASLOV

TEKST PORUKE