Loading...

PASTRMKA SA BADEMOM

SASTOJCI

  • 3 pastrmke

  • 2 veca limuna
  • kasika zacina od povrca
  • 150 oljuštenih badema
  • 150 g margarina
  • 2 kašike ulja

  • kašika brašna
  • malo peršuna

PRIPREMA JELA

Očišćene pastrmke preliti sokom od limuna i ostaviti da stoje dvadesetak minuta. Zatim ih staviti u sud za pečenje, utrobu posoliti začinom od povrća, preliti uljem i odozgo poređati isečen margarin.

Staviti u rernu zagrejanu na 220 stepeni i ispeći. Za to vreme iseckati badem na listiće, spustiti na malo margarina zagrejnog, dodati brašno i sve propržiti, zatim umešati sok od drugog limuna i dve kašike vode, pa preliti pečenu i na oval poređanu ribu.

Ukrasiti peršunom, a po želji i kolutovima limuna i iseckanim paradajzom.

pastrmka sa bademom

VAŠE IME

EMAIL

NASLOV

TEKST PORUKE

2017-07-05T15:01:43+00:00