Loading...
O NAMA 2017-07-05T15:18:22+00:00

Radnja za promet i preradu ribe “PERUĆAC IN”

Radnja za promet i preradu ribe “Perućac IN” je porodična firma, osnovana 2006. godine. Ribjak se nalazi u podnožnju planine Tare, na reci Vrelo, koja je zvanično najkraća reka na svetu i velika turistička atrakcija (reka je duga 365 metara, pa je mnogi zovu i “reka godina”). Takođe, naš ribnjak je svega nekoliko metara udaljen od reke Drine.

Od samog formiranja firma se bavi svojom primarnom delatnošću – preradom rečne I morske ribe, ako i prometom sveže i smrznute morske ribe. Posao se obavlja u savremenom pogonu, koji zadovoljava standard HACCP, u mestu Perućac pored Bajine Bašte. Naši proizvodi su vrhunskog kvaliteta i trenutno imamo preko 100 kupaca različitih profila, od restorana, hotela, ribarnica, ketering službi do veleprodaja i malih prodavnica.

RIBNJAK “PERUĆAC IN” je počeo sa radom 2000. godine. Početni kapacitet je bio 3 tone konzumne pastrmke na godišnjem nivou, a zahvaljujući idealnim uslovima uzgoja i dobrom potražnjom na tržištu, 2005. godine smo duplirali kapacitete i sada proizvodimo 6-7 tona konzumne pastrmke u jednom tumusu sa tendencijom daljeg proširenja u budućnosti.

U želji da naši konzumenti najbrže dobiju najbolji kvalitet naših proizvoda, firma Perućac IN poseduje i magacin-hladnjaču u Beogradu, odakle robu distribuiramo u najbržem mogućem roku na željenu adresu! Proizvodi se pažljivo obrađuju i pakuju u vakuum kese kako bi se sačuvala sva njihova hranljiva svojstva. Nema veštačkih aditiva i konzervanasa za koje se zna da mogu biti kancerogeni.

Naš CILJ je da tržištu ponudimo PRIRODNU i ZDRAVU HRANU čija sirovina potiče iz čistih planinskih izvora i da kao takva zadovolji potrebe svih potencijalnih kupaca!!! S’toga i slogan naše firme HRANIMO SE ZDRAVO u potpunosti opravdava savremene zahteve ishrane u svakodnevnom zivotu!!!

PRERADA RIBE U NAŠEM POGONU

Ispod možete videti kako izgleda prerada ribe u našem pogonu. 2008. godine uveli smo HACCP sistem bezbednosti namernica.

1.

Unos ribe

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

2.

Priprema za filetiranje

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

3.

Filetiranje

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

4.

Filetiranje

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

5.

Filetiranje

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

6.

Gotovi fileti

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

7.

Soljenje fileta

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

8.

Priprema za dimljenje

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

9.

Dimljenje ribe

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

10.

Pakovanje ribe

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

11.

Vakumiranje ribe

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

12.

Skladištenje ribe

dimljena pastrmka, sveza pastrmka, losos pastrmka, recna i morska riba

ŠTA NAS ČINI POSEBNIM U ODNOSU NA DRUGE?

Prirodan način uzgoja i moderna tehnologija obezbeđuju da u sopstvenom ribnjaku sa kristalnom čistom vodom iz rečice Vrelo (reka je duga tačno 365 metara, pa je zovu i “Reka Godina”) garantuju vrhunski kvalitet naših proizvoda.

Prosečna godišnja temperatura je 11 C, a količina vode koja ulazi u bazen je 20 – 25 litara vode u sekundi. Količina kiseonika (O2) kreće se od 10,8 – 11,8 miligrama po litru, a Ph vode je 7, – 7,4. Naša tehnološka oprema obezbeđuje higijensko obavljanje operacija i kvalitetnu obradu ribe.

Ribnjak “Perućac” lociran je u turističkom naselju Perućac udaljenom 13 km od Bajine Bašte i oko 180 km od Beograda. Radnja za promet i preradu ribe “Perućac” je proizvodno preduzeće koje se bavi proizvodnjom, preradom i prometom slatkovodne ribe pre svega kalifornijske pastrmke.

Veliki uspeh ova firma svakodnevno postiže zahvaljujući pre svega prepoznatljivom kvalitetu svojih proizvoda. Naš cilj je proizvodnja zdrave hrane u čistom i zdravom okruženju, sa ciljem da našim potrošačima obezbedimo visokokvalitetan, zdrav proizvod prilagođen osetljivom kućnom budžetu.

Sistem se sprovodi u proizvodnji, skladištenju i prodaji hrane životinjskog porekla koja zahteva posebne uslove čuvanja, a to je hladno skladištenje. Skladištenje se odnosi na sveže meso, proizvode od mesa, trajne i polutrajne mesne proizvode, mleko i mlečne proizvode, jaja, ribu te zamrznute proizvode životinjskog i biljnog podrijekla. Osim proizvoda, kontroli podležu i predmeti koji imaju veze sa hranom kao i radno osoblje. Samim ulaskom lako kvarljive hrane u mrežu široke potrošnje, kao što su trgovine i ugostiteljstvo, raste mogućnost nekontrolisanih propratnih pojava.

Hrana se može ugroziti preko ljudi, opreme, okoline, sredstava za rad te sirovina ili poluproizvoda od kojih se sastoji konačan proizvod. Jedan od principa kog se pridržavaju u Radnji za preradu i promet i preradu ribe Perućac u primeni HACCP sistema je održavanje hladnog lanca transporta te kontrola uslova u kojima se proizvodi nalaze prilikom transporta.

HACCP sertifikat je dokaz da su proizvodi naše firme uvek istog kvaliteta i potpuno bezbedni. Naša firma uspešno implemetirala, primenjuje i održava sistem upravljanja bezbednošću hrane, usaglašen sa zahtevima HACCP.

KONTAKTIRAJTE NAS U SVAKO DOBA

+381 065 8181 423

VAŠE IME

EMAIL

NASLOV

TEKST PORUKE